مزایا و معایب ظروف مسی
از فلزات بسیار مهم و مورد نیاز بدن مس می باشد و در سیستم زیستی و فعل و انفعالات حیات بخش درونی وظایف بسیار مهمی را ایفاد می کند و می توان گفت که از مزایای ظروف مسی بشمار می رود.
و از دیگر مزایای ظروف مسی کمک به سلامت و رگ های خونی و قلبی و خونسازی آن خواهد شد.وباید روزانه به مقدار 5.1میلی گرم از طریق طبخ غذا دریافت شود و به علت قابلیت هدایت و سهولت انتقال کامل حررات و امکان کنترل دما کاربرد دارد.
از معایب ظروف مسی می توان به این اشاره کرد که اگر بالاتر از 5.1 میلی گرم و یا ترکیبات ثانویه ای تحت تاثیر حررات در محیط های اسیدی و بازی در واکنش با مس به وجود آمده باشد احتمال دارد باعث ایجاد مسمومیت خطرناک و مزمن شود. تولید ظروف مس در اصفهان کلیک کنید
از دیگر معایب ظروف مسی مانند دیگ و قابله ،قاشق ،چنگال ، بشقاب جهت سرو و پخت مواد غذایی در صورت قلع اندود نکردن آن باعث مسمومیت و بیماری خواهد شد که قلع اندود کردن ظروف مسی با صرفه هزینه و زمان نیاز دارد و از معایب این فلز گرانبها می توانیم بشماریم و اگر سفیدگران برای برای سفید کردن ظروف مسی برای سرعت بخشیدن پروسه اینکار از سرب استفاده کنند خطرات جدی برای سلامت بدن فراهم می آورند و همین امر باعث اختلال در یادگیرای در کودکان و بزرگسالان و عامل بیش فعالی و کاهش بهره هوشی و مخصوصا اگر از فلزات دیگر مثل جیوه ، آرسینک ، کادمیوم استفاده شود باعث بیماری از قبیل افسردگی ، خستگی ، سردرد، فراموشی و اختلال در تمرکز و فعالیت املاح بسیار ارزشمند و اختلال در جذب موادی مانند آهن ، روی ، مس خواهد شد.
ظروف مسی از حسن هایی که دارد از درخشندگی و زیبایی برخوردار است و حسن دیگر آن به خوشمزه و لذیذتر شدن طبخ غذا کمک بسیار زیادی میکند و ظروف مسی برای مبتلا نشدن به درد زانو موثر است و مس از جمله عناصر ریز مغذی هست که کاربرد بسیار زیادی در مفاصل زانو دارد و نبودشان فرد دچار زانو درد می شود و علاوه برآن برای پیشگیری از بیماری مانند سرطان و مشکلات گوارشی در افراد بسیار موثر است.
از مزایای ظروف مسی می توان به کیفیت خوب آن و همچنین دوام بسیار طولانی آن اشاره کرد و بیشتر مردم از طرفدارن این ظروف هستند از معایب آن به سنگینی این ظروف نسبت به ظروف دیگر مانند چدن است.
ظروف مسی ضدالتهاب و ضد سرطان و ضد میکروب دارد و آنتی اکسیدان و خنثی کردن سموم از نمونه های بارز این ظروف است که در لیوان های مسی نوشیدن آب می تواند میکروارگانیسم های موجود در آب را کاملا مناسب برای نوشیدن کند و آب درون پارچ و لیوان مسی اگر به مدت 10ساعت درون آن باقی بماند خواص زیادی پیدا می کند.
آنتی اکسیدان بودن این ظروف مسی می تواند پوست را شاداب و از پیری زود رس آن جلوگیری کند و مس که دارای بسیار زیادی ملانین است ، ملانین برای حفظ پوست در برابر تابش نور خورشید است به همین دلیل باعث شادابی پوست و مو و بهبود سریع زخم می شود.
ظروف مسی باعث ازبین رفتن سموم بدن می شود که چه بسا بهتر است نوشیدن آب در این ظروف را در قبل از صبحانه موکول کنید و نوشیدن آب در این ظروف باعث می شود دستگاه گوارش بدن و هضم غذا بهتر انجام شود.که مفید بودن این امر باعث بالا رفتن سوخت چربی بدن می شود و به کاهش وزن و تحلیل رفتن چربی کمک بسزایی می کند و ظروف مسی که تولید ماده میالین می کند ، این ماده برای سیستم عصبی و افزایش قدرت فکر و مغز بسیار مفید و باعث افزایش کارایی آن می شود.
ظروف مسی که برای بدن بسیار مفید است از فواید آن کمک به طحال و کبد و عملکرد آن و بهبود سلامت شربانها و رفع انسداد رگ ها و همچنین ممانعت از به وجود آمدن پلاک ها و تولید میلین که می تواند باعث بالارفتن سرعت عملکرد مغز و تسکین دهنده بیماری آرترز و غضروفی شود و همچنین می تواند باعث درمان و جلوگیری از تورم مفاصل و بازسازی آن کند.
گلبول قرمز که از بافت های مهم بدن هست که یکی از فلزات تشکیل دهنده آن مس و آهن می توانیم نام ببریم.
معایبی که ظرف های مسی دارند این است که مس به راحتی با برخی غذاها حل می شود و زیاد بودن این ماده باعث حالت تهوع ، استفراغ و اسهال میشودو برخی از مواد غذایی مانندمواد غذایی اسیدی این عمل سریع تر صورت می پذیرد که اگر ظروف قلع اندود نشده باشد این امر خطیرتر نیز هست.
ظروف مسی برای انواع سس ها و غذاهایی که نیاز به دمای به شدت تحت کنترل دارند بسیار مناسب می باشد.
از عیوب دیگر ظرفهای مسی قلع اندود نشده می توان به رسوب مس در کبد و ایجاد مسومیت در بدن و ایجاد سردرد و حالت تهوع و اختلالات در بدن که این اختلال از جمله کلسیم و آهن و کاهش عملکرد سیستم مغز و اعصاب می شود نیز اشاره کرد.
اکسید شدن سریع این ظروف از معایبی هست که برای دارنده آن ایجاد هزینه های زمانی و مالی می شود و در کتابهای سنتی نیز اشاره شده که نباید مدت زمان پخت و نگهداری با این ظروف مخصوصا غذاهای چرب و ترش انجام شود زیرا برای سلامتی مضرر است.
نکته ای در مورد ظروف مسی ؛ برای استفاده از ظروف مسی باید از قاشق پلاستیکی و چوبی استفاده کرد و قابل توجه هست که غذا در در این ظروف میچسبد از اسکاچ و سیم ظرفشویی نباید استفاده کرد. متأسفانه بسیار زیاد از ظروف موجود در بازار فاقد قلع اندود بودن این ظروف است و بهترآن است که به دلیل ظرفیت اکسیداسیون بسیار بالای مس، از خط و خشدار شدن آن اجتناب شود و برای افزایش ضریب نچسبیدن غذا از ظروف دیگر استفاده شود یا اینکه اقدام به خرید ظروف مسی از نوع استاندارد کرد. توصیه میشود برای ترکیب کردن یا برداشتن غذا از این ظروف از قاشقهای غیرفلزی مانند چوبی و پلاستیکی استفاده شود ویا هرگز برای شستوشوی آن سیم ظرفشویی و اسکاچ به کار نبرید.