ظروف مسی برای نوزادان
ظروف آلومینیومی و چدنی بدلیل داشتن عنصر فلرات سنگین ، روی سیستم عصبی نوزادان اثرات مخربی می گذارد و به همین دلیل اصلا توصیه نمی شود.
ظروف لعابی باعث صدمه رسیدن به کلیه و کبد نوزاد خواهد شد زیرا قابلیت خراشیده شدن دارند و این باعث ورود فلزاتی مثل مس به غذای نوزاد خواهد شد و توصیه پزشکان نیز در اینباره استفاده از ظروف پیرکس برای نوزدان تا بزرگسالان می باشد زیرا این ظروف ضرری برای انسان ندارد.
ظروف جدید تفلون سرامیکی برای طبخ غذا مناسب هست با توجه به اینکه درون آن خراشیده و ساییده نشود.
بررسی مضررات ظروف مسی برای نوزادان
ظروف مسی یکی از فلزاتی هست که نسبت به حررات واکنش نشان می دهد و اثرات خودش را در طبخ غذای نوزاد می گذارد.
و نوزاد را دچاربیماری نظیر مسمومیت و حالت تهوع و استفراغ و اسهال و سردرد و افسردگی، بیخوابی، بیش فعالی میکندو کبد نوزاد با مختل شدن ، کبد نوزاد هم تشکیل گلبول قرمز می دهد.
ظروف قدیمی مسی که لعاب ندارند و ظروف قرمز که در مجاورت هوا اکسید به سبزو خاکستری نغییر حالت دادند برای سلامتی نوزادد بسیار مضرر می باشند و در صورتی می توانیم از ظروف مسی برای نوزادان استفاده کنیم که توسط یک لایه فلز دیگر مثل قلع و استیل ، نیکل پوشانده شده باشد که در اصطلاح عامیانه آن سفید شده باشد که تا از ورود مس به غذای نوزاد جلوگیری شود.
در غیر اینصورت در مدت طولانی تاثیر نامطلوبی برای احشا و اندام، مخصوصا کبد نوزاد خواهد شد.
نکته ای که باید توجه شود قلع اندود باید بدون سرب انجام شود و اگر این امر بصورت اصولی انجام نگیرد باعث جمع شدن سرب در کبد نوزاد خواهد شد که این نوع مسمومیت ببسیار خطرناک در مدت طولانی موجب آسیب رسیدن به سیستم عصبی مغز و استخوان نوزاد میشود که قطعا کبد نوزاد توانایی دوام با این نوع بیماری را نداشته و نوزاد عملا با مرگ تدریجی مواجه خواهد شد.
یکی از ظروف رسانای سریع ، ظروف مسی هست که تمام آن بصورت یکسان داع میشود چه بسا برای اینکه روغن آن آسیب نبیند بهتر آن است که ازحررات کم یا متوسط استفاده کنیم.
نکاتی در مورد طبخ غذای نوزاد در ظروف مسی
طبخ غذاهای که ماهیت اسیدی و ترش دارند از ظروف مسی استفاده نگردد زیرا باعث خراشیدگی و در نتیجه ورود بسیار زیادی مس به غذای نوزاد می شود و بدن نوزاد نمی تواند به درستی کلسیم و آهن موجود درغذا را جذب کند و کبد نوزاد دچار مسمومیت می شود.
خرید ظروف مسی تزیینی در اصفهان
در استفاده از ظروف مسی بهتر آن است که در استفاده از این ظروف از قاشق های چوبی و پلاستیک استفاده شود و قاشق های فلزی باعث خراشیدگی ظروف مسی نوزاد خواهد شد.
و ظروف مسی نوزادان را هرگز مستقیما از روی حررات به داخل آب سرد و یا فریز نباید قرار داد و باید این ظرف به تدریج خنک شود و سپس به آهستگی شسته شود تا قلع اندود آن از بین نرود.
یکی از تاثیراتی که ظروف مسی نوزادان روی طبخ غذا می گذارد این هست که باعث خوشمزه شدن آن میشود که بسیار اهمیت بسزایی دارد.
تفکرات به اشتباه رایج شده در مورد ظروف مسی نوزادان
یکی از باورهای به اشتباه رایج شده در عامه مردم که رواج یافته این است که از طریق ظرف مسی نوزادان می توانیم مواد مغذی به بدن نوزادان خود برسانند ولی آگاه نیستند اینکار اگر بیش از حد انجام بپذیرد نوزاد دچار بیماریهای مختلف و مسومیت خواهد گردید.
و نکته ای که در نگهداری ظروف مسی باید نهایت توجه و دقت رو داشت که ظرف مسی نوزاد دچار آسیب و خراشیدگی نشود در غیر اینصورت مس وارد غذای نوزاد خواهد شد.
و دیگر تفکر به اشتباه رایج شده گفته میشود " ظروف تفلونی تعمیر و مجدا مورد استفاده قرار گیرد سرطان زا نیست" که این جمله توسط پزشکان رد شده و تاکید شده که این ظروف سرطان زا و پرخطر می باشد.
یکی از متخصصین تغذیه نکاتی را گوشزد کرده و توضیح داده که این ظروف مسی نوزادان حتما باید از فلز دیگر مثل قلع یا فولاد ضد زنگ یا نیکل پوشانده شده باشد تا از مسمومیت غذای نوزاد جلوگیرد گردد که نوزاد از خطر غلظت خون آن کاسته شود.
دیدگاه طب سنتی در مورد ظروف مسی نوزادان
در کتاب های طب سنتی برای ظروف مسی نوزادان از کلمه"نحاس" استفاده شده که به شدت آن را منع کرده و گفته شده که بسیار مضرر است.
به عنوان مثال در کتاب مفرح القلوب در آن ذکر شده طبخ طعام انای نحاس بسبار مضرر است و الخصوص اگر مدت پخت آن طولانی شود و طعم و حالت آن ترش و چرب باشد.
در ادامه در شرح این کتاب می افزاید که هرچند قلع اندود کردن آن ضررهای آن بسیار کم می کند ولی بطور کامل از بین نمیبرد و توصیه حکیم محمد ارزانی نویسنده این کتاب این است که استفاده از ظروف آبگینه ( پیرکس امروزه ) و چینی است.
در دیگر کتاب تغذیه در طب اسلامی ، ایرانی بر امر آزاد شدن مس در اثر حررات طبخ غذا تاکید می کند و در ادامه توضیح می دهد که مس اثر تخریب بر سیستم مغز و اعصاب و غدد درون ریز نوزاد می گذارد.
در کتاب مخزن الادویه به نوشته حکیم عقیل خراسانی ، آورده شده که مصرف غذاهای ترش ، لبنیات و گوشت ها در ظرف مس بی قلع مخصوصا مدت طولانی در آن بوده باشد پر خطر است و دچار بیماری برص که نوعی لکه های پوستی می باشد می شود.
در کتاب قانون که نویسنده آن حکیم شیخ الرئیس است گفته شده واجب است دوری کنید از استفاده غذاهای چرب یا شیرین مانند گوشت و لبنیات ، حتی آشامیدن آب در این ظروف مسی نوزادان ، زیرا بی شک زنگار که نوعی سم قاتل است میبندد.
خرید و قیمت انواع قابلمه، سینی و دیگ مسی
پ
تاریخچه ظروف مسی نوزادان
در گذشته های بسبار قدیم از ظروف مسی بسیار استفاده می کردند که البته در آن زمان این فلز گرانبها که از قیمت مناسبی برخوردار بود تا آنکه با آمدن ظروف چدن و آلومینیم و ضعف بزرگ ظروف مسی ، این ظروف مسی کم کم جای خود را به ظروف چدن و آلومینیم داد که از قیمت مناسب تری برخوردار بود و ضعف بزرگ ظروف مسی قلع اندود کردن مرتب آن بود که باعث شد تقریبا90 درصد مردم ظروف مسی خود را به فروش برسانند.
ولی امروزه در بازار ظروف چدن بفروش می رسد که اکثرا چدن نیستند و ازفلز آلومینیوم خشک هستند برای پختوپز خود استفاده می کننند و حالا فروش قابلمه مسی دوباره رواج یافته ومردم از این ظروف مسی استفاده می کنند.