تاریخچه میناکاری در ایران

کشور های مختلف همانطور که جاذبه های گردشگری دارند و می توان از دیدن آن ها لذت برد سوغات و صنایع دستی را هم دارا می باشند.

صنایع دستی جامعه بسیار بزرگی دارند چه چیزهای بزرگ و کوچکی را می توانیم در آن ببینیم.

لوازم کوچک و تراش خورده بسیار بالایی دارند و قالی های بسیار زیبا صورت دستباف مردان و زنان می باشد که همه اینها صنایع دستی نامیده می شوند و در خود فرهنگ و هنر را جای داده اند زیبای ایران صنایع دستی و سوغات و بسیار فرار می باشد.

تاریخچه میناکاری

این صنعت قدمت بسیار بالا و کهن دارد و در آن نقش ها و رنگ های زیادی را می توانید ببینید از جمله از این هنرها مصرف کاری پارچه بافی و سوزن دوزی که تمام اینها بسیار بسیار زیبایی به این کشور داده است.

در این کشور مردان و زنان زیادی خلاقیت و سلیقه و عشق زیادی را به کار می‌برند که آثار بسیار زیبای هنری را تولید کنند این آثار سالیان سال ماندگار می باشد و نقش بسیار مهمی در نوع فرهنگ ایران دارد.

اما بهتر از سری به اصفهان بزنیم مهد هنر در کشور ایران می باشد وقتی در بازارهای اصفهان قدم می زنید صنایع دستی خیلی زیادی را می توانید ببینید که اصفهان جایی دارند حال می خواهیم در مورد این موضوع صحبت کنیم چگونه خلق شدند.

آشنایی با هنر میناکاری 

به وجود آمده از مخلوطی از آتش و خاک که گذشته آن ۳۵۰۰ سال قبل از میلاد می رسد و برای جلا دادن و زیبا کردن زیورآلات و ظروف مختلف باد می شود فرهنگسرای دهخدا این هنر را این چنین گفته است فلزات و نقاشی فلزات مثل نقره و مس و طلا رنگ های لعاب دار به خصوص که در حرارت خیلی زیاد پخته و ثابت شده است.

بر اساس اطلاعات زیادی که در این زمینه تحقیق شده است هنر اولین بار در ایران شکوفا شده است نقاط مختلف جهان ورود کرده است.

ظروف میناکاری شفاف است و از فلزات و چندگونه نمک دیگر ترکیب شده اند به دست می آید مینا باید در حرارت بالای ۷۵۰ ۳۵۰ درجه سانتیگراد قرار گیرد تالاب ها و رنگ ها بر اساس مدت زمان و دما شکل بگیرند امروزه هنر میناکاری را بیشتر بر روی فلز مس انجام می دهند.

کوره میناکاری

اما باید بگویم که هم گزینه های خوبی برای ظروف ها می باشد طلا فلزی است که با ذوب شدن مواد مینا اکسید نمی شود و به همین علت طرحی جزئیات بیشتر را در خود جای می دهد این در صورتی است که مینای مسی و حتی نقره‌ای چنین ریزه‌کاری‌ها ای ندارند.

اصفهان مهد میناکاری ایران که در تمام جهان آوازه خواصی دارد در این شهر استادان برجسته این فعالیت آنها مشغول هستند و آثار بی نظیری را خلق می کنند.

خیلی خلاصه بخواهیم به این مورد اشاره کنیم ابتدا سطح مورد نظر را ریشه و اندازه معین حاضر می کنند و پس از آن سفیدی روی آن می گذارند لاب کردن ۱۰۰ انجام می شود ۳ تا ۴ بار بار حدود ۷۰۰ درجه حرارت را در کوره می بینند این رنگ لعاب سفید رنگ را ثابت کنند بعد از این کار نوبت رنگ آمیزی می باشد بعد از رنگ آمیزی مجدد به کوره میرود در حرارت ۴۰۰ تا ۵۰۰ درجه حرارت می بیند تا رنگ آن ها ثابت شود.

شروع تاریخ میناکاری

شروع تاریخ میناکاری از دوره هخامنشیان و قبل از آنها بوده است تحقیقات صورت گرفته شماره طلا پیدا شده است که به سبک زرگری سده هفتم تا هشتم قبل از میلاد مربوط می‌باشد.

برخی بازوبند های طلای قدیمی که با مینا کاری تزیین شده اند آثار ارزشمند هخامنشیان در کشور ایران است ویکتوریا و آلبرت لندن از آن ها محافظت می شود کاسه برنزی وجود دارد که در موزه هنر لس آنجلس نیز از یکی دیگر از نمونه های هنر ایرانی می باشد قیمت طلا حدود ۳۰۰ تا ۵۵۰ سال قبل از میلاد می رسد و ۱۵ سانتی متر قطر و سه و دو دهم سانتی متر دوره ساسانیان کشف شده است.

از آثار این هنرمند می باشد هنرهای اسلامی برلین در موزه متروپولیتن تین که در نیویورک قرار دارد و دیگر نمونه های آثار باستانی میناکاری ایرانی که در جای جای جهان می باشد اما از هنر میناکاری در موزه آرمیتاژ که در سن پترزبورگ و موزه های انگلستان و کشور فرانسه مشاهده می شود.

در دوره سلجوقیان کاری در اوج خود بوده است ظروف های برنجی و مینا کاری به یک امر رایج بسیار بسیار مهم تلقی می شد در آن زمان این امر طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده بود استقبال زیاد از این هنر به حدی زیاد بود که توجه بسیاری از مردم را از مرزهای ایران را به سوی خود جلب کرده بود که حتی این هنرها به کشورهای همسایه فرستاده و فروخته می‌شد.

سینی آلب ارسلان یکی از نمونه های بسیار مهم و ارزشمند دوره سلجوقیان مینا کاری بر روی نقره را نشان می دهد این هنر در موزه زیبای بوستون در معرض چشم عوام قرار گرفته است.

این اثر را حسن علی کاشانی خلق کرده استادان برجسته این هنر نامیده می‌شد مشروب با خط کوفی برای ظروف حک کرده بود در دوره تیموریان با تغییرات بسیاری که در هنر فلزکاری و میناکاری داده شده بود.

میناکاری ایرانی نیز در دوره مغول دچار تحول شد و سبک جدیدی از این هنر نمایان شد تصاویر های جدید ها و مضامین ظاهر و لباس درباریان ایرانی جایگزین نقش و نگارهای عربی شد و سبک ایرانی خود را اثبات کرد در دوره صفویان عکس های مینیاتوری هم اضافه شد شهرها و نقشه های بزم دربار آشکار و اسب‌سواری روی ظروف مینا حک شد و رواج بسیاری یافت نقش های اسلیمی و ختایی جایگزین نقش های قبلی شد و حتی از رنگ قرمز بیشتر از رنگ های دیگر استفاده میشد.

در دوره قاجار هنر میناکاری از اوج خود افتاد و تبدیل به اشیای مثل کوزه قلیان و سر قلیان و بادگیر قلیان محدود شدن زیرا در این سلسله قلیان کشیدن از سرگرمی های شان که میناکاری شده به وجود آمد این کالاها در خانه اشراف بزرگان پیدا می‌شد که می توان به برخی از آنها مثل آفتابه و لگن و قوطی سیگار میناکاری شده نام برد

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

لطفا از از کاراکتر ها استفاده کنید.

لطفا با کاراکتر های مجاز تایپ کنید

لطفا عدد وارد کنید

درباره ما

صنایع دستی آریاگالری در زمینه {ظروف مسی،ظروف برنجی،انواع سماور ،سفره های قلمکاری و ظروف ملیله آب نقره} با بهترین کیفیت و قیمت و با آرزوی فراهم کردن «تجربه‌ی لذت‌بخش یک خرید اینترنتی صنایع دستی » فعالیت می‌کند.

برای مشاهده کامل نقشه کلیک کنید

نقشه آدرساصفهان-بلوار کشاورز-حدفاصل خیابان کشاورزی و ایرانخودرو2019

صنایع دستی

بوم شناسی شهر ها

کليه حقوق اين سايت متعلق به شرکت شادان گشت آریا ( آریا لیدر ) می‌باشد. Copyright © 2018 AriyaLeader.com

03137778500
صنایع دستی آریاگالری
09129356440