هدیه روز کودک
تاریخ روز جهانی کودک ۹۷
تاریخ روز جهانی کودک در سال 97 درایران 29 آبان مصادف با 20 نوامبر است ، روز جهانی کودک مبارک باد ؛ اگه کودکان نبودن شکوفه های زندگی به بهار نمی رسیدن و خانواده ، واژه ای بی مفهوم در لغت نامه می شد ، کودکان گل های باغ زندگی مان هستن سعی کنیم باغبان هایی لایق برایشان باشیم ، برای تهیه هدیه روز کودک از محصولات ما در فروشگاه آریا لیدر دیدن کنید .
متن زیبا برای روز جهانی کودک
به شخصیت کودکانمان احترام بگذاریم بدون اجازه به وسایلشان دست نزنیم تا کودکمان از ما احترام گذاشتن به دیگران رو یاد بگیره ؛ اگه از فرزندت انتظار ادب داری خودت مؤدب باش و اگه انتظار پاکیزگی داری خودت پاکیزه باش اگه بخواهیم فرزندمان درستکاربشه باید خودمون درستکار باشیم ، از رایج ترین و بدترین آفت های تربیتی درگیری و اختلاف والدین در مقابل کودکان است .
پیام برای روز کودک
فرزند دلبندم با بوسه ای بر دستان کوچکت و لبخندی به نگاه مهربانت می گویم روزت مبارک .
فرزندم جهان بدون خنده های تو معنا ندارد ، اگر تونباشی هیچ بهاری حتی اگر لبریز از شکوفه باشد دیدن ندارد .
خانواده نخستین کانون برای پرورش عاطفه انسانی در کودکان است و تنها نقطه امید و مایه آرامش و شادی کودکان ، محبت و حمایت پدر و مادر است ، کودکی حساس ترین و زیباترین دوران زندگی می باشد پس بیاییم در خاطرات کودکانمان روزهای شاد و پر از ترانه با لالایی مادرانه و شکوه دستان پرمهر پدر به یادگار بگذاریم چرا که تنها نقطه امید و مایه آرامش و شادی کودک حمایت و محبت پدر و مادر است ، روز کودک مبارک باد .
فلسفه روز جهانی کودک
روز جهانی کودک که می بایست از گویاترین و ساده ترین روزها برای همبستگی جهانی کودکان و درک کودکان از خود باشد به یکی از مبهم ترین و پیچیده ترین روزهای جهانی تبدیل شده ، روز کودک در هرجا و هر گوشه از جهان به صورت اختصاصی و در روزی گاه ملی جشن گرفته می شود مفهوم بودنش را زیر سوال می برد و با ابهام روبه رو می کند .
تاریخچه روز جهانی کودک
مفهوم روز کودک به سده نوزدهم و به فرهنگ فرقه هایی از کلیساهای آمریکا بر می گردد در سال های 1867 و1868 دو فرقه از کلیساهای آمریکا بر حسب باورهای مذهبی شان اولین روز شنبه یا یکشنبه ماه ژوئن هر سال را روز کودک نامیدند پس از آن این موضوع گسترش پیدا کرد و در سال 1883 همه ی فرقه های کلیسایی آمریکا روز یکشنبه آغازین ماه ژوئن را روز کودک نامیدند .
این موضوع در سال های متمادی در فرهنگ آمریکا تا سال های سده بیستم ملی ماند و سده بیستم را سده کودکی نامیدند ، ریشه ی این نامگذاری هم توسط شخصی سوئدی صورت گرفت ، الن کی بانویی نویسنده و کوشنده و آموزشگر برای حقوق زنان و کودکان کتابی به نام سده کودکی نوشت و در آن ویژگی های سده پیش رو برای کودکان پیش بینی کرد .
الن کی در کتابی که نوشت روی روابط کودک با پدر ومادر و تنبیه بدنی تاکید کرد دیدگاه های الن کی برآمده از اندیشه های آزادمنشانه وی بود و خواستار رعایت حقوق کودکان در خانواده و آموزشگاه بوده وی به شدت هرگونه آزار و تنبیه کودکان را رد می کند .
از دید الن کی مدرسه ها می توانست کشتارگاه روح کودکان باشد وی خواستار توجه ویژه به برنامه های آموزشی مدرسه ها بوده ، آلن کی یکی ازهزاران زن و مرد توانا و روشن بین در شکل گیری نهادها و حقوق کودکان در آن سده بوده است .
توجه به زیست و فرهنگ کودکان در این سده به یک اصل بنیادین در زندگی انسان تبدیل شد و در حقیقت برای اولین بار بهبود شاخص های فرهنگی و زیستی و توجه به حقوق کودک در دستور کار نهاد های بین المللی قرار گرفت قبل از نهادهای بین المللی نهادهای غیر دولتی و مدنی و افرادی که برای کودکان کار می کردند کنفرانس های جهانی درباره کودکان اجرا می کردند یکی از این کنفرانس ها که از ریشه های برگزاری روز جهانی کودک می باشد کاری بود که توسط کاردار چین در سانفرانسیسکو انجام شده بود .
در یکی از روزهای ژوئن سال 1925 کاردار چین در این شهر کودکان چینی یتیم را به جشن اژدهای رونده دعوت کردند و توجه همه ی مطبوعات را به موضوع کودکان جلب کردند ، در این میان پایه گذاری روز کودک در ترکیه در ۲۴ آوریل سال ۱۹۲۰ همزمان با روز تولد آتاتورک پدر ترکیه نو و روز استقلال این کشور بوده است .
کنفرانس روز جهانی کودک
در آگوست 1925 با حضور 54 کشور کنفرانس ژنو برای بهبود زندگی کودکان انجام شد که در این کنفرانس نماینده ایران میرزا یحیی دولت آبادی چهره ی اصلاح گر دوره مشروطه نیز حضور داشته است که در زمینه ی حقوق کودکان از پیشگامان بوده است .
این نشست کنفرانس جهانی برای رفاه کودکان نامگذاری شد و در پایان کنفرانس اعلامیه ژنو در حمایت از کودکان تصویب شده است در این کنفرانس به موضوعاتی مثل رهایی کودکان از فقر، حمایت از کودکان کار، ارزیابی شیوه های آموزشی کودکان وموضوعات مربوط به رفاه و بهزیستی کودکان تاکید و توجه شده بود در واقع می توان گفت که این کنفرانس شالوده روز جهانی کودک را در قرن بیستم تشکیل داد .
بعد از این کنفرانس توجه به نیازهای کودکان و گفت و گو درباره آن به مطبوعات و نشست های منطقه ای کشیده شد ، اما سال های بین دو جنگ جهانی سال هایی غم انگیز برای کودکان به ویژه در کشورهای پیشرفته آن روزگار بوده که از زخم های جنگ به شدت رنج می بردند، در این دوره کمتر کسی می توانست کار قابل توجهی برای حقوق کودکان انجام دهد و اگر کاری هم مانند کنفرانس جهانی حمایت از کودکان انجام می شده ، به سرعت فروکش کرد .
وقتی آتش جنگ جهانی دوم شعله ور شد ، میلیون ها کودک در سراسر جهان گرفتار رنج های بی پایان شدند ، هزاران کودک در اردوگاه های جان باختند ، صدها هزار کودک در بمباران های شهرها دفن شدند، و صدها هزار کودک معلول و بی سرپرست از آتش ویرانگر جنگ به جای ماندند ،این ویرانگری ها باعث شد که موضوع بهروزی کودکان مجددا در دستور کار نهادهای بین المللی قرار گیرد.
در سال ۱۹۵۴ مجمع عمومی سازمان ملل متحد بر اساس قطعنامه شماره ۸۳۶ یونیسف خواست که روزی را به نام روز جهانی کودک سازماندهی کنند دراین قطعنامه در بند یک از یونیسف خواسته شده که به همه کشورها توصیه کند از سال ۱۹۵۶، روزی را به نام روز جهانی کودک سازماندهی کند که همبستگی و درک کودکان سرتاسر جهان از یکدیگر باشد و آرمان ها ی کودک مدارانه را ترویج کند ، همچنین در بندی دیگر از قطعنامه خواسته شده که این اختیار به کشورها داده شود که روزی را انتخاب کنند که متناسب با وضعیت ویژه کشورشان باشد.
با این حال همچنان پیدا کردن روزی که همگانی تر باشد به یکی از دغدغه های یونیسف تبدیل شد ، و تنها چند سال بعد روز مناسب برای برگزاری روز جهانی کودک تصویب شد در همین سال اعلامیه حقوق کودک با شماره ۱۳۸۶ در روز20 نوامبر در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شده از آن زمان بسیاری از کشورها بیستم نوامبر را به عنوان روز کودک جشن می گیرند.
پرچم روز بین المللی کودک
به دلیل ریشه های چندگانه برگزاری روز کودک در سراسر جهان بعضی از ایالت های امریکا روز یک ژوئن را جشن می گیرند در حالی که بعضی دیگر از ایالت ها روز20 نوامبر را به عنوان روز کودک جشن می گیرند ، در چین هم از سال ۱۹۴۹ یک ژوئن با شکوه تمام در حالی که کشور تعطیل عمومی است، جشن گرفته می شود ، روسیه و ۲۵ کشوری که روزگاری در جرگه اتحاد جماهیر شوروی یا بلوک سوسیالیسم بودند هم روز 1 ژوئن را به عنوان روز کودک جشن می گیرند ، در این میان بعضی ازکشورها مانند ترکیه روز جهانی کودک را با رخدادهای ملی شان پیوند داده اند.
درهندوستان روز زایش جواهر لعل نهر در 14 نوامبر به عنوان روز کودک خوانده می شود در ژاپن روز کودک 5 می است و این روز تعطیل است که نشان دهنده ی اهمیت زیاد این روز می باشد ، روز کودک درایران پیش از انقلاب از سال 1340 تا 1357 روز 4 آبان روز تولد پسر بزرگ محمدرضا پهلوی جشن گرفته میشده است .
نظرتون در مورد متن بالا رو برامون بفرستین ....