خواص ظروف برنجی
خواص ظروف برنجی :
برنج از جمله آلیاژهای مفیدی ست که در طب سنتی، به استفاده از آن توصیه شده است . آلیاژ برنج باعث سهولت در جذب روی در بدن میشود همچنین این آلیاژ دارای فلز مس میباشد .
کالاهای مورد استفاده از برنج عبارتند از : کتری ، قوری ، سماور ، قاشق و چنگال و...
این ظروف خاصیت میکروب کشی دارند .
باعث ساماندهی منظم سلولهای مغزی میشوند .
از آنجایی که بدن به روی و مس نیاز مهم و فراوانی دارد و آلیاژ برنج این دو نوع فلز را داراست پس در نتیجه استفاده از برنج باعث جلوگیری و کنترل بسیاری از بیماری ها( بر اثر کمبود این آلیاژها در بدن ) میشود .
بیماری هایی مانند :
تورم قرنیه چشم .
ایجاد زخمهای متعدد بر روی پوست .
به تاخیر افتادن بهبود زخم های بوجود آمده روی پوست .
ایجاد اختلال در حس بویایی و چشایی
کاهش اشتها .
ایجاد مشکل بینایی در هنگام تاریکی و شب (شب کوری )
در شخص مبتلا به کمبود مس ، ممکن است تمام این علائم پدید نیاید و درصد این بیماریها به میزان کمبود مس در بدن شخص بستگی دارد . با استفاده از ظروف برنجی میتوان از بروز این علائم و کمبود مس در بدن جلوگیری کرد.
انواع ظروف برنجی :
ظروف برنجی در ساخت به دو نوع تقسیم میشوند : یا ظروفی هستند که از برنج ساخته شده اند و روکشی برنجی هم دارند و یا ظروفی هستند که در ساختارشان بغیر از آلیاژ برنج استفاده شده ولی روکشی برنجی دارند و یا آبکاری برنج شده اند .
ساخت ظروف مسی با دستگاه میباشد وهیچ گونه دخالت دست در ساختارشان وجود ندارد ، به همین جهت این ظروف دارای ارزش قدمتی نیستند و با گذشت رمان بر ارزششان افزوده نمیشوند .
ظروف برنجی برای بهبود بیماریهای پوستی و گوارشی دارای اهمیت هستند .
قاشق برنجی
برخی خواص قاشق هاب برنجی عبارتند از :
بالا بودن عمر این قاشق ها نسبت به قاشق های دیگر .
اکسید شدن در قاشق هایی با جنس برنج بسیار کم است ، از همین رو به ندرت در این جنس آلیاژ زنگ زدگی ایجاد میشود .
کتری برنجی
آنچنان که گفتیم : نگهداری ، جوشاندن و استفاده از آب در کتری های برنجی باعث برطرف شدن نیاز مستقیم بدن به مس و روی میشود .
تشخیص ظروف برنجی اصل :
از راحت ترین راه های تشخیص این ظروف میتوان به اعتماد کردن و پرس و جو از افراد با تجربه و ماهر که در این زمینه با اطلاع هستند اشاره کرد .
اگر خودتان میخواهید از اصالت این ظروف مطمئین شوید از این طریق میتوانید :
ابتدا ظرف برنجی مورد نظر را بر روی حرارت قرار دهید تا داغ شود ، سپس ظرف را بر روی کیسه ای پلاستیکی گذاشته ، اگر ظرف به کیسه ی پلاستیکی نچسبید ، ظرف برنج اصل میباشد ولی اگر به کیسه چسبید غیر اصل و تقلبی ست . برای خرید ظروف برنجی در اصفهان کلیک کنید
برای تشخیص دادن میتوان با خش انداختن روی روکش ظرف یا با استفاده از آهنربا جنس ظرف را تشخیص داد .
نگهداری ظروف برنجی :
تمیز کردن ظروف برنجی به این صورت میباشد :
سطح بیرونی این ظروف را با استفاده از سرکه انگور طبیعی ، نمک و مایع ظرفشویی میتوان تمیز کرد .
( نکته قابل اهمیت این است که چون قاشق های برنجی با مواد اسیدی واکنش نشان میدهند پس از شست و شو سریعا قاشق ها را خشک کرد )
در حالتی که ظروف تغییر رنگ دادند با استفاده از سیم خشن و سفت ، سرکه ، نمک و یا مایع ظرفشویی بر روی سطح ظرف بکشید و آن را تمیز کنید .