چگونه ظروف مسی اصل را بشناسیم
ظرف های مسی جز ظروفی است که طرفداران بسیاری دارد و این ظروف یکی از گزینه های است که برای طبخ غذا بسیار مناسب است زیرا از نظر کیفیت ظرف و تاثیر مثبت بر طعم غذا و ظاهر ظرف ها ؛ گزینه ی خوب هر خانواری است .
ظرف های از جنس مس در شکل های گوناگونی در بازار موجود می باشند از جمله قوری مسی و قابلمه مسی ، کتری مسی ، سینی مسی بسیار در بازار به وفور یافت می شود ولی متاسفانه همه آن ها از کیفیتی که باید داشته باشند برخوردار نیستند به همین علت است که باید سعی شود ظرف های مسی که از کیفیت خوبی دارا هستند بخوبی تشخیص داده شود. افرادی که می خواهند این ظروف را تهیه کنند باید یک سری نکاتی را به یاد داشته باشند که جنس اصل و تقلبی این ظروف را بتوانند تشخیص دهند.
یکی از راههای آسان که بتوان ظروف مسی اصل را خریداری کرد این است که فردی که از علم تشخیص ظروف مسی اصل برخوردار است را به همراه خود برای خریدن این ظروف با خود به همراه داشته باشیم و یا راههای که آن ها جنس مرغوب را تشخیص می دهند را از آنها فرا بگیریم و بهترین کسانی که می توانند در امر تشخیص به افراد کمک کنند ، هنرمندان این حوزه هستند که سالیان سال در حوزه فعالیت می کنند.
در کل نکاتی هست که با فراگیری آنها می توان جنس مرغوب ظرف مسی را تشخیص داد از جمله اینکه از دید ظاهر، ظرف را باید به خوبی نگاه کرد که این ظرف اگر بدنه سرخ رنگ و بصورت درخشان است مشخص است که ظرف مسی از آلیاژ بالایی برخوردار و خالص است ولی اگر این ظرف بدنه ای زرد رنگ و بصورت مات است مشخص است که این ظرف از جنس آلیاژ برنج دو برابر مس در این ظرف استفاده شده است و ظرف مورد نظر تقلبی است.
ظرف های مسی به 3 روش ساخته می شود اولین روش بصورت ماشینی و دومین روش چکش کاری شده و سومین روش کاملا چکش کاری شده هستند ولی در کل برای تهیه این ظروف باید بخوبی نگریست که ظرافت در ساخت این گونه ظرف ها بکار رفته یا خیر که در صورت مثبت بودن بدین معنی است که جنس ظرف مسی اصل است .
برای ساخت ظرف های مسی به روش ماشینی بصورت بدون دخالت دست انسان صورت می پذیرد یعنی اینکه این به وسیله مخصوص خم کاری و پرس تولید میشود. راه تشخیص این نوع ظروف بدین صورت است که خط های افقی موازی روی بدنه ظرف مسی ایجاد می شود و چکش کاری صورت نگرفته است.

ظروف مسی که جای چکش برخود ندارد از نظر قیمتی به مراتب پایین تر هستند در مقایسه با ظروف مسی نیمه و کامل چکش کاری شده که در بازار موجود است. روش تهیه ظروف مسی نیمه چکش کاری شده که قیمت آنها از روش کامل چکش کاری شده قیمت پایین تر و از روش ماشینی گران تر است .

روشی است مابین چکش کاری شده کامل و ماشینی ، یعنی اینکه این ظروف برای ساخت در وهله اول این ظرف را در ماشین خم کاری گذاشته می شود و در نهایت مسگرایان روی این ظروف عمل چکش کاری انجام می دهند و برای تشخیص ظروف نیمه چکش کاری شده بدین صورت است که این ظروف نسبت به ظرف های که کامل چکش کاری می شود از ضربه های که بر آن وارد شده ، بسیار کمتر است.
روش سنتی ساخت ظرف مسی ، ظرف های کامل چکش کاری شده هستند بدیهی است که این ظروف که برای ساخت آنها بسیار پرمشقت تهیه بشوند و بنابراین قیمت ساخت آنها به مراتب بالاتر از دو روش قبلی باشد و در گذر زمان ارزش آنها نسبت به دو روش قبلی سریع تر بالاتر رود و در این روش به دو صورت چکش کاری کامل صورت می پذیرد ، چکش کاری درشت و چکش کاری ریز که هرچه این ظرافت و ریزی بالاتر در این ظرف بکار برده شده است ارزش ظرف به مراتب بالاتر می رود و یکی دیگر از راه شناسایی این روش لحیم کاری و رنگ زردی که در بخشی از ظرف بکار برده شده ، هستند.در مجموع کیفیت این نوع ظروف بسیار بالاتر از روش های قبلی هستند.

ظروف مسی باید نسبت به نوع ظرف از ضخامتی قابل قبولی برخوردار باشد حجم ظرف و وزنی که ظرف دارد باید استاندارد باشد مثلا سینی از جنس مس که وزن آن پانصد گرم است باید قطر آن هجده سانتیمتر باشد اگر تناسبی در این دو مقوله وزن و قطر نباشد این ظرف از این رو که ضخامتی که در آن بکار برده شده است ؛ ایده ال نیست به عنوان مثال همین سینی مسی قطر آن بیشتر و یا وزن آن کمتر باشد ، بنابراین ظرف استاندارد نیست.
ظروف مسی اصل مخصوصا قابلمه ها و تابه های مسی در درون آن ها از قلع خالصی بکار برده شده و به طور معمول ظروف تقلبی از آلیاژی نامرغوب برای روکش ظرف مسی استفاده می کنند.
در مجموع ظرف مسی اصیل را به سه گونه می توان تقسیم بندی کرد که در گونه اول آن می توان به کلاسیک اشاره کرد که از نظر کیفیت و اصیل بودن یکی از بهترین هاست این نوع ظرف بسیار با ظرافت ساخته و پرداخته می شود و ظریف بودن آن بسیار نمایان است همین دقت بالایی که در ساختن این ظرف کار شده است، باعث شده که قیمت آن بسیار بالا برود.
گونه بعدی این ظروف ، مدرن است ، در راه شناسایی این نوع مدل ، خلوت بودن نقش های که این ظرف درخود دارد است ومعمولا کاربرد این ظروف در مکان های رسمی بکار می رود.
در مدل بعدی که تلفیقی در نقش آن دارد است که این نوع مدل نه بسیار شلوغ است نه خالی از نقش های بکار رفته در آن به همین جهت است که اسم این طرح تلفیقی است.
در نتیجه یک اصل را باید بخوبی آن را بدانیم اینکه مس اصل و تقلبی وجود ندارد ، منظور از اصل و تقلبی بدین معنی است که کیفیتی که ظرف برای آن کار شده منظور است و از این رو که ساخت ظرف مسی اگر دست ساز باشد بدیهی است که این نوع ظرف بسیار ارزشمند است و کیفیت بالاتری دارد. اگر بخواهیم مواد خام ظروف مسی را بررسی کنیم که به این نتیجه میرسیم که در کل مواد خام همه ظروف از چند شرکت بسیار معتبر تهیه می شود و بنابراین تفاوت آنچنانی در بین این ظروف نیست و هرچه دست سازتر بودن این نوع ظروف مطرح است.