قندان پایه دار مسی
ظروف مسی :
مسگری ، از صنایع دستی قدیمی ایران محسوب میشود . ،که قدمتی بسیار دارد .ظروف مسی طرفداران بسیاری دارد ،امروزه از این ظروف در آشپزخانه و برای تزیین دکور خانه استفاده میشود .
طولانی بودن عمر ، مقاوم بودن و خواص پزشکی را میتوان جز فواید این ظروف دانست .
بجز آن میتوان به اصالت و زیبایی این ظروف نیز اشاره کرد .اگر جز افراد علاقه مند به ظروف سنتی هستید پیشنهاد ما به شما قندان پایه دار مسی میباشد ، داخل این ظروف با قلع اندود شده است و ظاهر زیبا مسی دارند که برخی از آنان قلم دست دارند و برخی دیگر با دستگاه پرس شده اند.
ظروف مسی علاوه بر جنبه سنتی و قدیمی شان ،از جمله ظرووف بسیار شیک و خاص به حساب می آیند ،متفاوت بودن رنگ مسی خارجی ، با رنگ سفید قلع شده داخلی این ظروف ، بر زیباییشان میافزاید.
شستن ظروف مسی :
برای شست و شوی این ظروف ، تا حد امکان از ماشین ظرفشویی استفاده نکنید ، این ظروف را با استفاده از دست و پودر و مایع ظرفشویی بوسیله اسکاج نرم شست و شو دهید ، از کشیدن سیم در این ظروف خودداری کنید .
زیرا استفاده از سیم و یا هر چیز مشابه سیم ، باعث ازبین رفتن لایه قلع اندود داخل ظروف میشود .
حقیقتی که در مورد ظروف مسی وجود دارد این است که بعد از مدتی بر اثر رطوبت و یا حرارت رنگشان کدر و تیره میشود ، برای برطرف کرن این مشکل میتوان از سیم و مواد اسدی مانند آبلیمو استفاده کنید .
قندان پایه دار مسی :
پایه دار بودن و لبه های کنگره ای این قندان ها ، ظاهری شکیل و متفاوت را می آفریند.
قندان پایه دار با داشتن ظاهری جذاب میتواند به سینی چایتان حال و هوای سنتی بدهد .
نوشیدن چای در خانه و بخصوص برای پذیرایی از مهمان جایگاه ویژه ای دارد ، قندان زیبا باعث ویژه تر شدن سینی چای، برای پذیرایی از مهمانان میشود .
قندانهای پایه دار مسی گذینه ی بسیار مناسبی بدین منظور میباشد . و چون از مس ساخته شده و رنگ ظاهری متفاوتی دارند باعث جذابیت بیشتری میباشند .
در ساختار این ظروف بسیار دقت و ظرافت صورت گرفته ،نوعی از قندانها علاوه بر ظاهر بیرونی رنگ داخلیشان هم از مس میباشد و قلع اندود نشده اند ، بر روی لبه های خارجی این قندانها با استفاده از ضربه چکش ، دایره و یا حالتی خاص را بوجود آوره اند که به این عمل ، چکش کاری گویند . این قندانها برای افرادی که به هنر و آثار سنتی علاقه دارند بسیار مناسب میباشد .
تاریخچه ظروف مسی زنجان :
تولید ظروف مسی در زنجان قدمتی دیرینه و کهن ، بیش از یک هزار ساله دارد ، در این استان علاقه مندان و استادان زیاد مسگر وجود دارند که به تولید این ظروف پرداخته اند : ظروف مسی چکش خورده ،ظروف قلم خورده جز انواع میباشند.
فواید استفاده از ظروف مسی :
از علتهای خوشمزه و خوشبخت بودن غذا در ظروف مسی، پخش کردن یکنواخت حرارت در کل ظرف میباشد .
پخت سریع در این ظروف مزیتی دیگر حساب میشود .
خواص ضد باکتری در این ظروف وجود دارد که باعث ازبین رفتن میکروب میشود .
داروهایی با عنوان آهن کاربرد خاصی در بدن ندارند زیرا هیچ کارخانه ای نمیتواند از یون عنصری ، قرص تهیه کند و این قرصها فقط شامل مولکول آهن هستند به همین دلیل اثر چندانی ندارند.
ولی استفاده از ظروف مسی ، یون آزاد شده از مس را مستقیما به بدن شما انتقال میدهد و باعث عمر طولانی و ایجاد شادی و نشاط برای شما میشود .
به همین دلیل بود که در دهه 50 ظروف مسی به یکباره از سطح شهرها جمع آوری و کم شدند .
قندان مسی خاتم کاری :
قندان مسی خاتمکاری از صنایع دستی اصفهان است که توسط هنرمندان همین خطه ساخته و تولید میشوند .
این قندانها هم جنبه ی تزیینی و هم کاربردی دارند ، در ایجاد رنگ ظاهری و زیبایی بصری این ظروف، بسیار دقت بشده که با فراهم آورده هارمونی بین رنگها ، جذابیت قندانها را بالا ببرند . این قندانهای زیبا در سراسر ایران شناخته شده هستند وبرای هر شخصی که هم خواستار اصالت و زیبایی ظروف میباشد مورد توجه است .
جنس این قندانها از مس است که با رویه ای از خاتم تزیین شده است و بسیار گذینه ی مناسبی برای هدیه دادن به پرسنل ومخصوصا مدیران میباشد ، علاوه بر آن این نوع قندانها بسیار مناسب جهیزیه میباشند ، به دلیل زیبایی و اصالتی که دارند بازگو کننده هنری بکر و اصیل ایرانی همراه با جذابیتی بالا هستند و به همین جهات این ظروف حتی در میان افراد خارجی هم طرفدارانی دارد از همین رو این قندانهاجنبه ی صادراتی نیز دارند .
قندان مسی طرح سیب :
این قندانها بر اساس شکل سیب طراحی و ساخته شده اند ، به گونه ای که حتی برگ و ساقه یبرگ هم طراحی شده است ، این قندانها قلع اندود نشده اند و هم بیرون قندان و هم داخل آن (که محل قرارگیری قندها) میباشد به رنگ خود مس است ، رویه بیرونی این قندانها چکش کاری شده و بسیار مناسب جهت سینی چای میباشد .